tiistai 22. tammikuuta 2013

Lliikunta, tuo päivieni pilaaja ja elämäni ankeuttaja

Salesta sai Ehrmannin  rahkoja 59 senttiä kipale ja niitä kotiin raahatessa mietin, että rahka- ja kana-alennusten kyttäämiseltäkin voisi välttyä, jos elämä ei olisikaan kuorrutettu kaikenlaisilla liikunnallisilla asioilla. Päätinkin listata näitä kurjahkoja sunnuntai-urheilun tuomia haittapuolia, että myös kaikki uuden elämän suunnittelijat voisi vielä harkita haluaako todella tehdä elämästään vapaaehtoisesti tuskaista.

- Menee tosi paljon aikaa. Kymmenisen tuntia viikossa itse höntyilyyn, ja loputtomasti aikaa (muka)sportti-aiheisen blogin päivittelyyn (voisin tietysti myös pitää blogia, jossa kerron uusimmista kauneudenhoito- ja kosmetiikkaostoksistani. Uusia postauksia ilmestyisi kylläkin noin puolen vuoden välein, eli aina kun Hervannan Tokmannin alelaarista löytyy kiva ei-minkään-merkkinen kosteusvoide), Pakkotoiston  salikomedia-ketjun lueskeluun, pyörien speksailuun ja uusien oston suunnitteluun ja syömiseen ja peilailuun ja liikunnan ilosanoman levittämiseen ja sporttivaatteiden pesemiseen jajaja...

- Menee tosi paljon rahaa. Kunpa voisin vaan ajaa huruajoa Jopolla nokialaiset jalassa ja samat lenkkarit kestäis 15 vuotta.

 - Mukavuusalueelta poistuminen. Onhan se nyt aika inhottavaa lähteä tuplapeiton alta ulos aamulenkille tai puolet vuodesta sotkea pyörällä aivot hyydyttävässä pakkasessa. Jalkatreenistä puhumattakaan, se vasta onkin itaraa puuhaa. En viitsi edes mainita maastavetotangon runtelemia mustelmasääriä.

- Kehitysressi. Melkein börnis iskee, kun pitää uskotella itselleen, että epäkkäät ja reisilihat on varmasti kasvanut edes ihan vähän vuoden aikana ja pyöräkin kulkee muka kovempaa kuin ennen. Ja kaikki muut, ne tekee asiat aina paljon paremmin ja niillä on isommat habat.

- Ihmistä piinaavat hirveät lihaskivut, joita saa salilla rehkimisestä. Joka kerta, kun jalkapäivän jälkeen wc-pöntölle istuminen tapahtuu hirveän uikutuksen saattelemana, ajatukset harhautuu hyvin eksistentiaalisiin sfääreihin, miksi olen päättänyt olla tyhmä? Ja lihaskivut on myös vakava haitta parisuhteelle. "Aih, ei saa halata, kun sattuu kaikkialle!"
Kanasalaatti. En pidä minään.
 - Jotta jaksais höntyillä, kannattaa syödä sillain kivan funktionaalisesti, mutta onhan se nyt uskomattoman työlästä syödä tarpeeksi ja siltikään ei voi mättää kerran päivässä kokonaista joulukinkkua, vaan pitkin päivää pitäis syödä pieniä, kuivia ja inhan makuisia aterioita. Ja joka välissä rahkaa päälle. Ja sitten, kaikki tämä kallis ruoka ja niiden sisältämät kalorit menee ihan hukkaan, kun liikkuessa kuluu energiaa. Kunpa voisin elää pelkästään juustoilla (goudaa ja manchegoa), hedelmäturkinpippureilla, juustonaksuilla, patongilla ja sokerilimsoilla ja olla silti täysin iloinen.

- Ei yhtään tiedä, mitä menettää, kun ei käy tappelemassa taksijonossa joka lauantai tai kalastelemassa tyrmäystippakoktaileja hienoissa pubeissa viikottain. Elämä jää sillee... tyhjäks, hei kyl te tiiätte. Siis menee nuoruus ihan hukkaan, eikä salilta varmasti löydä ees miestä.

Näistä kaikista ylitsepääsemättömistä haittapuolista huolimatta rakastan työlästä ja liikunnantäyteistä elämääni ihan täysillä ja aion kohta lähteä sauvakävelylle, koska siinä se nuoruus vasta meneekin hukkaan!

Onko elämä ihan nihkeetä, kun tykkää urheilla vai pystyykö oleelliset haitat juuri ja juuri sietämään?

Vuoden alusta syödyt rahkat: 10

12 kommenttia:

  1. tälläkin hetkellä armottomista pakarakivuista kärvistellen kirjoitan... toki siinä tulee mukana juurikin noita huonoja puolia mutta jo aloittaessa tiesi että kyseessä on eräänlainen package deal. :D
    elättelen muuten aina samaa toivetta, voisipa elää pizzalla, kiinalaisella, patongilla ja karkeilla ja omistaa täydellisesti muotoutuneen kropan ja olla tyytyväinen elämään!
    kommentissani ei ole päätä eikä häntää.... pahoittelen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli siinä ainakin häntä, josta nappasin kiinni.:D
      Olishan tän listan voinut tehdä toisinkin päin, aika kurjia puolia se sportitonkin elämä sisältää ja nää "kurjat" on vähän kyseenalaisia. Se on jännä juttu, että vaikka kuinka mää söisin rahkaa ja salaattia, eteen osuessa karkit maistuu aina hyvältä.:D

      Poista
  2. No siis jos sais nuo lihaskivut, hermosäryt ja nivelkivut pois niin oishan urhelu sitten aina mahtavaa :D Mutta kyllä ne hyvät puolet energisyys, oma hyvinvointi, aikaasaamisen tunne, kunnon kehittyminen yms. voittaa nuo huonot ;) Ja toki opiskelijabudjetilla toimeentultaessa urheilu on pirunmoisen kallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan noi kaikki hyvät puolet ja niitä on huomattavasti helpompi keksiä lisää kuin huonoja! Toisaalta, kun laittaa rahat urheiluun, se menee ainakin kohtuullisen järkevään käyttöön.:)

      Poista
  3. Mulla taitaa olla saldona myös kymmenen rahkaa, jos siis puhutaan noista maustamattomista 250g purkeista. Jos lasketaan myös profeelit niin sitten määrä on 20, syön kolme kertaa viikossa molempia purkillisen. Puoli kiloa rahkaa on hyvä päivä-annos!

    Pahin treenaamisen haittavaikutus on se että paidoista repeää hihat hauiksen kohdalta kun vähänkin jännittää käsivartta vaikka kotiaskareiden yhteydessä. Wifebeaterit ainoa vaihtoehto?!

    Mun oli muuten pakko linkittää toi sun leuatuskiertue omaankiin blogiin, pahoittelen massiivista kävijävyöryä jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkeissä oli kreikkalaista jugurttia, Fagea, puolen kilon purkeissa ja sitä olisi uponnut vaikka kuinka, kilo päivässäkään ei olisi tehnyt tiukkaa! Mutta niitä ei ole laskettu mukaan tähän laskuriin.
      Toi äärimmäisen vakava haittapuoli jäikin täysin huomiotta, kaikki nurkat täynnä revenneitä vaatteita.:((
      Olin todella vaikuttunut linkkauksen saatesanoista!

      Poista
  4. Allekirjoitan nää "haittapuolet" kyllä totaalisesti. Yksi haittapuoli lisää on työkavereiden ärsyttäminen. Töissä kuultua: "Sä oot kyllä nykyään niin ärsyttävän pirtee. Oot taatusti niitä tyyppejä, jotka pururadalla liidellen hölkkää ohi ponnari päälaella heiluen, kun toiset yrittää raahustaa eteenpäin."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Harkitsin laittavani tuohon listaan hankalat kanssaihmiset, mutta ajattelin, että se syventää kuilua entisestään.:D

      Poista
  5. Arvaas mitä? Mua alkoi tänään LEUATTAA ekaa kertaa elämässä, ja niinpä raahasin steppilaudan hyyyyvin korkealla olleen tangon alle, otin tukevan otteen ja ajattelin vähän "kokeilla". Kas kummaa, huomasin yhtäkkiä olevani komeassa yläasennossa se kuuluisa LEUKA tangon yläpuolella :D Toinenkin olis mennyt, mutta järjestin niin hillittömät bileet että tulin alas aika nopeasti.. Tätä lisää! :P

    Ja noihin henk. koht. ärsytyksiin kuuluu ehkä jatkuva ruoanlaitto (kun ei voi syödä mitä tahansa) ja pyykinpesu. Kun talouden 2 ihmistä käy paljon salilla, pyykkiäkin tulee paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka siistiä oikeesti, määkin ihan innostuin!! Eikös ollutkin helppoa, kun pääsi jutun juonesta kiinni?:D Siitä se lähtee, kohta niitä menee jo useita!

      Pyykit on ihan todella ärsyttäviä. Ja varsinkin niiden kaappiin laittaminen, hohhoijaa...

      Poista
  6. Ja tiedättekö, mikä vasta onkin ihan kamalaa? Se innostus, mikä susta pursuaa sillä hetkellä, kun olet vasta ruvennut tekemään elämäntapamuutosta ja salilla käyminen on ihan mahtavaa ja rahka mansikoilla tai kaurapuuro raejuustolla parasta ruokaa IKINÄ. Eikä kipeät lihakset tai tankojen aiheuttamat mustelmat haittaa. Se se on hirveää, koko ajan on kivaa :D Törkeetä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämäkin vielä! Kaurapuurosta raejuustolla en ole täsmällisen samaa mieltä, mutta muuten jatkuva hauska meininki turhauttaa pahasti!;)

      Poista