torstai 10. lokakuuta 2013

Rahkamuija testaa proteiinisipsit

On ollut aika kiireinen viikko, kun on pitänyt käydä joka päivä Prismassa katsomassa, joko hyllyt pursuaa proteiinisipsejä. Tänään oli!
Haukuin koko idean jo yli reilu kuukausi sitten (täällä), mutta jo silloin oli selvää, että maistamaanhan niitä joutuu. Mieluiten mahdollismman pian.
Nyt on juhlat, oikein sipsiä ja dippiä!
Ei jätetty mitään sattuman varaan ja otettiin heti kerralla kahta eri makua. Sour cream & onion ja paprika, bbq jäi vielä kauppaan. Voisin syödä vaikka kaurapuuroa sour cream & onion -maussa, joten valinta oli ilmiselvä. 100 gramman pussilla oli hintaa suunnilleen 2,90 e, kuittiahan en huomannut säästää.
Ja sitten auton turbo punaisena kotiin pitämään sipsimaistajaisia. Kotona sattui valmiiksi olemaan kermaviilidippi, joten sekin puoli oli kunnossa.
45 grammaa protskua, 24 grammaa hiilareita, 17 grammaa rasvaa. Laktoosia ja kuituakin on. Kumoaakohan ne toisensa?
Ennen pussin avaamista oli hyvä tutkailla sisältöä. Mistä on herkut tehty? Sour cream & onion -sipsit sisältää seuraavia ainesosia. Soijaproteiini-isolaatti, maissiemolina, auringonkukkaöljy, maustesekoitus, (hapankerma 2,7 %, suola, hiivauute, sipuli, riisijauho, yrtit,  fruktoosi, paakkuuntumisenestoaine [piidioksidi] maltodekstriini, valkosipuli), inuliini, suola, hiivauute, sipulijauhe, sokeri, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute).
Rahkaäijä heti pelästyi soijaproteiini-sanaa, kivekset kuulemma ehkä putoaa saman tien. Mulla ei ole onneksi sitä varaa, joten ei kun maistelemaan. 

Niin pieni, ettei meinaa edes nähdä.
Ensin sour cream & onion -pussi auki. Mitä helvetaa, miksi nää on näin pieniä? Väri aika aneeminen, mutta ei anneta sen häiritä, suuhun vaan. Koostumus ja suutuntuma muistuttaa aika paljon jotakin keksiä ja etäisesti tuli mieleen Linkosuon ruissipsit. Maku ei valitettevasti ole nähnytkään sour cream & onionia, jos pistän silmät kiinni ja oikein keskityn, maistuu sipuli.
Olisi varmaan pitänyt juoda zero colaa kreatiinilla, mutta tyydyin veteen.
Mutta ei mitään, paprikan makuinen pussi auki! Koko on tietenkin sama, mutta väri vähän pirteämmän oranssi. Tällä kertaa maku on aika paprikainen, mutta ei sellainen mukavasti "potkiva".
Paprika vasemmalla ja sour creami oikealla. Keskellä ite tehty chili-dippi.
 Kovalla yrityksellä saatiin 200 gramman sipsikasasta noin puolet syötyä. Dippailuominaisuudet ei pienestä koosta johtuen ollut erityisen hyvät. Vaikka proteiinisipsit onkin varsinainen turhake, odotukset oli silti suuret. Mutta valitettavasti sipsilöiset ei nyt ihan täyttänyt odotuksia, Rahkaäijän sanoin suutuntuma on aika puiseva ja maustaminen ei kaikilta osin ole mennyt ihan nappiin. Mää olisin oikeesti halunnut tykätä näistä tosi paljon! Rahkamuijan tuomio: Ei jatkoon. Ei edes jatkoille evääksi. Mutta älkää siellä Fastilla kauheesti itkekö Rahkamuijan armottoman tuomion takia, tykkään mää teidän suklaapuddingista aika paljon!
Söisitkö?
Vaikka sipsit ei ollut mikään kreit suksee, jää päivä selvästi plussan puolelle. Sain tänään puhelun, että pääsen Ikeaan töihin. Tiimarin täti vaihtaa vähän niinku kilpailjan leipiin. Olen valtavan iloinen ja oikeastaan aika ylpeäkin, että nappasin paikan. Odotan aika innolla uusia haasteita!

Meinaatko maistaa protskusipsejä? 

Rahkalaskuri vuoden alusta: 485

25 kommenttia:

  1. Onnea Ikean työpaikasta, tosi hieno homma :) Sitten se meneekin henksu-alennuksilla koko kämppä uusiksi ;) Ja hyvä ettei sipsit olleet hyviä. Mä oisin pulassa jos ne olis hyviä! T: Sipsifani

    http://musclefetish.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, se tässä vähän pelottakin, että tulee uus työpaikka kalliiksi. :D
      Ei ole Manhattan-sipsekä voittanutta!

      Poista
  2. Heijeee, onnea tulevalle Ikea-tädille! ;) Mä en ehkä pysty kommentoimaan mitään muuta järkevää tähän, koska mun pieneen päähän ei mahdu se, että proteiinipitoisia (wannabe)sipsejä on oikeesti olemassa. Hirveetä huijausta! Mä olen supertiukka fitnessmimmi ja syön proteiinisipsejä, hei c'moon :D :D Proteiinikarkkeja odotellessa.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijee, kiitti!
      Mää en ihan tiä, mitä sen ihmisen päässä on liikkunut, joka on päättänyt toteuttaa ajatuksen. Maailma olis ehkä pärjännyt ilmankin. Sitten mäkin lämpenen, kun Candiking-laarit täyttyy protskukarkeilla. :D

      Poista
  3. Fast on mulle niin iso peikko etten edes aio maistaa. =D

    Onnee työpaikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä ainakaan paranisi kuva, kun niitä maistais. :D

      Kiitos!

      Poista
  4. Onnea uudesta työstä! :) Ja kiitos tästä arvostelusta! Tämä viimeistään ratkaisi sen, että taitaa jäädä nuo sipsit maistamatta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi! :) toivottavasti mä en nyt ihan tuhonnut Fastin loppuvuoden sipsimyyntiä, mutta kolme euroa voi käyttää paremminkin!

      Poista
  5. Onnet uudesta työstä, hieno homma! On niin vähän ehtiny täälläkin kommentoida mutta kaikki jutut oon lukenu. Mulle ei sipsit kauheesti maistu. En kaipaa moisia. Kesällä maistettiin Norjassa jotain possusipsejä jotka oli ihan oikeesti tehty possusta ja ne vasta oli todellisia proteiinipommeja. Rasvaakin toki oli kun ne oli jostain ihrasta mutta ei juuri hiilareita. Koostumus oli ihan sipsi eikä ne niin pahojakaan olleet. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuli kyllä hyvään saumaan uusi työ. :) Ja ihana, kun jaksat luke mun pölinöitä!
      Oho, possusipsit kuulostaa vallan mielenkiintosilta! Melkein maistan suussani sen rapeuden ja rasvan. :D

      Poista
  6. Hurjasti onnea uudesta työpaikasta!

    Ja oikeesti?! Protskusipsejä, jotka ei edes täytä kunnon sipsin kriteerejä? En oo maistamassa. Mut protku-korvapuustin kun joku kehittelis, niin sitä voisin syödä. Mutta siinä pitää maistua rasva ja sokeri, joten aika hankala tehtävä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuntuu hurjan hienolta!
      Joo, olisivat nyt kerralla tehneet kunnollisia! Kyllä syöjiä aina löytyis. :D me yritettiin tehdä alkuvuodesta jotain protskupullaa, se oli ihan syötävää mutta ei ihan pullaa kuitenkaan. Mutta tuntuu, että koko proteiinista on tullut itseisarvo, millä myydään mitä vaan.

      Poista
  7. Jee, onnea uudesta työpaikasta!! :)

    Ehkä jää nuo sipsit kauppaan, ei näyttäny yhtään herkullisilta.

    VastaaPoista
  8. Onnea uudesta työstä! Kai sielä oli kriteerinä 20/20 Ikea or death -testistä? (http://ikeaordeath.com/) Ite sain vaan 16/20 ja uusintakierroksella 18/20, että ei mitään asiaa Ikean leipiin.

    Mulla tulee syötyä sipsejä niin harvoin, että tuskin tulee suurta vahinkoa jos protskusipsien sijaan vedän niitä tavallisia rasva-hiilariversioita. En oikeen muutenkaan harrasta mitään korvikkeita, niin eiköhän nuokin jää hyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mää sain 18/20, että vähän vaatii reeniä vielä. :D mutta Rahkaäijä ei onneksi ole menossa sinne töihin, kun sai vaan 12/20!

      Kyllä mää ne Estrellat valkkaan kanssa mielummin, jos sipsejä tekee mieli. Noista jäi vähän huijattu olo.

      Poista
  9. Mahtavaa, ei tarvitse enää erikseen vetää proteiinia ja bulkkimässyjä vaan nyt ne saa samasta pussista! Ostan heti ainaskin sata pussia! Rouskis rouskis.

    Onnea uudesta duunista! Odotan jo innolla tämän muuttumista lifestyle-blogiksi jossa on paintilla tehtyjä pohjapiirrustuksia ja sisustussuunnitelmia.

    Joko muuten Team Teho Sportin pikkujoulusuunnitelmat on kasassa? Tää vois olla teille sopiva keikka http://www.joulupukkijuoksu.fi/ *<:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin - ootteko menossa huomenna tonne Nääshalliin? http://www.sakury.net/tapahtumat/voimailupaivat-2013-10-12 Opiskelijoiden avoin leuanvetokisa kuulostaa just sun jutulta!

      Poista
    2. Siis äkkiä lähimpään Prismaan hamstraan, ennen ku loppuu! Saiskohan paljousalennusta?

      Kiitos! Toivottavasti et nyt kovasti pety, mutta ei taida tulla paint-sisustussuunnitelmia tänne.:( Kun aika vähälle jäi noi paintilla taiteillut joulukorttiohjeetkin. :D

      Toi olis aika hyvä, mutta Rahkaväki pukkeilee vasta sitten aattona. :D

      Puukko kääntyy haavassa, auh! Viimenen Tiimari-lauantai on just päällekäin ton kanssa, että annan tällä kertaa muiden viedä pokaalit kotiin. Siis muutenhan kyllä olisin pessyt kaikki 100-0. Kaikissa lajeissa.

      Poista
  10. Taisin nähdä eilen fb:ssä mainoksen noista sipseistä ja menin heti kyyläämään ravintosisältöä. :D En kyllä aio maistaa, sipsit ei oo oikein mun juttu, viimeks oon syöny sipsejä varmaan 4 vuotta sitten ja silloinkin edelliskerrasta oli jo aikaa... Mut nastaa et teit postauksen tästä ja paljon onnea uudesta työpaikasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintosisältö ei varsinaisesti yllätä, paljon kaikkee. :D Mutta silti ei oo saatu maistuun miltään. Ja ilman sipsejäkin voi tosiaan elää, ei menetä mitään! Kiitti. :))

      Poista
  11. Onnea uudesta duunista!

    "Olisi varmaan pitänyt juoda zero colaa kreatiinilla, mutta tyydyin veteen." Totaalireps :D Sun täytyy antaa Fastille tuotevinkki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Se krean sekottaminen kokikseen on niiiiin työlästä, että melkein pitäis olla valmis tuote siihenkin. ;D

      Poista
  12. Jos ei pysty enää hallitsemaan sipsinsyöntiä niin voi laittaa sitten tämän päälleen: http://www.geevoima.fi/epages/GPL.sf/?ObjectPath=%2FShops%2F16012009-123127%2FProducts%2FTSOPR%2FSubProducts%2FTSOPR-0001

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D "Verkkomainen suojus kasvoille" olis muutenkin hyvä, jos tekee mieli napostella!

      Poista