sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hervanta we have a bobsled team!

Tänään on olympialaisissa rattikelkkailua (Jamaika voittoon!) ja sen kunniaksi lähdettiin Team TEHO Sportin kanssa pulkkamäkeen! Vaikka toukokuun Extreme Runissa ei varmaan tartte laskea pulkalla, on sitäkin syytä välillä treenailla. Osa porukasta myönsi, että edellisestä pulkkailusta on kulunut jo pieni tovi (30 vuotta...), mutta mä sentään olen laskenut mäkeä ihan tällä vuosituhannella!
Koska Suomeen ei ole ihan vielä saatu bobsled-kourua, tyydyttiin Hervannan Näyttelijänpuistoon, jossa oli pulkkailukelit aivan kohdallaan! Kuvat on taas Jaanaban kamerasta, miehensä Juha hääräsi tänään kuvaajana.
Aika hyvin oli kalustoakin mukana, jos oikein laskin niin kuusi pulkkaa, kaksi Stigaa ja pari liukuria. Ja oli ihan hyvä, että oli varavälineitäkin koska...
Ensimmäinen lasku ja pulkka halkes! Myös Toni ja Vesa taisivat saada pulkat hajalle. Oltiinko me jotenkin rajuja laskijoita, vai onko vaan pulkat heikkoa tekoa?
Tai sitten syypää oli Rahkaäijän rakentama hyppyri. Alastulot olivat näyttäviä ja äänekkäitä! Kumma kyllä, kaikki lapset pulkkaili toisella puolella rinnettä, eikä kukaan halunnut tulla meidän mäkeen. Vanhemmat ei varmaan päästäneet.
Rahkaäijä halusi kovasti päästä olympiarattikelkkailun tunnelmaan ja otettiin Stigalla muutama yhteislähtöharjoitus. Meitä ei ainakaan ihan heti huolittaisi Sotsiin, ehkä sitten Etelä-Koreaan neljän vuoden päästä.
Jännä homma, Stiga on varmaan jotenkin kutistunut sitten viime laskujen, ei sitä ennen polvet suussa tarttenu ajaa!
Ennen pulkkamäessä juotiin kaakaoo ja nyt pitäis varmaan juoda minttuviinalla terästettyä kaakaoo, mutta koska olin vielä lähdössä töihin, söin vaan TEHO Sport -patukkaa. Palkkaria panttaan parempaan hetkeen. Saatiin siis taas TEHO Sportilta treenieväät, jee kiitti!
Rahkaäijä on suostutellut mua laskemaan mäkeä jo monta talvea, mutta nyt vasta toteutui yhteinen pulkkailu ja ihmettelen, että miksi en ole suostunut aikaisemmin! Elämässä on ihan riittävästi kaikkee vakavaa ja joutuu kauheesti leikkiin aikuista, mutta Stigan kyydissä sai olla kakara jälleen. Tätä lisää! Ottaiskohan vaikka se Jamaika mut kelkkajengiinsä?

Rahkalaskuri: 692

8 kommenttia:

 1. Hei älä oo niin varma ettei Extreme Runissa tartte laskee pulkalla. =D Jos tarttee niin ainakin luonnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan ottaa vaikka kaikki rikkinäiset pulkat varmuuden vuoksi mukaan! Ja niissä on hyvä vetää väsähtäneet maaliin!

   Poista
 2. Juuri eilen vietin 20min laatuaikaa miehen kanssa = mönkijällä rallia kotimetsässa, sukulaistädin hoitaessa lapsia. Ei voi kun todeta kaikille pariskunnille: Helvettiin kaikki parisuhdeleirit ja -terapiat, ostakaa mönkijä (tms)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä! Tulee varmaan pidemmän päälle myös halvemmaksi, kun parisuhdeleirit. :D

   Poista
 3. Huono voitelu = hajonnut pulkka. Panostatte vaan kunno voitelurekkaan, niin ei voi enää voitelua syyttää. Testailette sitten niitä voiteluita pari kolme talvea siellä Etelä-Koreassa, ni osuu ehkä vielä kohdilleenkin. Tuleeko Suomeen Stigan olympiakultaa 2018?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se oli voitelusta kii! Hitsi, kun ei tajuttu!
   Ihan lähdetään parasta yrittään, katotaan mihin se riittää! Ja jos ei voittoa tuu, niin tuuli/sade/aurinko/pakkanen/helle/turistit/hyttyset häiritsi liikaa ja tuomaripeli oli kovaa, mutta eteenpäin on kuitenkin menty, monta vaikeeta kautta takana tässä kuitenkin. Loppuun lisäisin vielä, että Korea on paska maa.

   Poista
 4. No toihan oli hyvää harjoitusta ennen kuin lähdetään sinne oikealle kelkkaradalle! Pulkkamäki on parasta, täällä vaan ruoho näkyy joka paikassa eikä lumesta tietoakaan..

  Sympaattiset jamaikalaiset oli ekojen laskujen jälkeen viimeisenä :-( Kelkkajengi nevö foget.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on muuten aivan surkee lumitilanne, mutta pulkkamäessä on taikaa, sieltä ei koskaan lumi sula! Vai mites se menikään...

   Oih ja voih, niin paljon kun mää olisin niille voiton suonut. :(

   Poista