sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Rahkabileet

Huomasin justiinsa, että eilen blogissa on mennyt puoli miljoonaa sivukatselua rikki. Se on aika monta klikkausta! 
Koska Rahkamuija koko kansan virallinen rahka-asiantuntija, myös Arla halusi ekspertin asiantuntevan arvion proteiinirahkoistaan. (Postaus siis sisältää tuotasijoittelua, jos et vielä arvannut.) No sehän käy ja eikun Prismaan koluamaan rahkahyllyjä. Arlan Protein-rahkat on ehkä eniten kuuluisia siitä, että Elastinen (tähän vähän teatraalista Vain elämää -itkeskelyä) on poseerannut rahkojen keulahahmona. Elastinen on kyllä varsin komea veikko, siitä ei mihinkään pääse! No entäs sitten ne itse rahkat?
No morjes, pöydällinen herkkuja!
Mä ja Rahkaäijä ollaan blogin historiassa vertailtu muuan muassa maapähkinävoiden ja salmiakkipastillien makuja, niin tälläkin kertaa mentiin makutestillä. Meidän lisäksi raatiin kuului ikiahne... eikun siis ihana rahkakissa Leoko, joka syö rahkasi, jos erehdyt kääntämään selkäsi. Yleensä kissoille ei suositella maitotuotteiden antamista, kun maha menee sekaisin, mutta suurin osa testin rahkoista oli laktoosittomia ja Leoko ei ilmeisesti ole kuullut tällaisista ravitsemussuosituksista. Se ei ole myös kuullut sitäkään, että kissojen ei tarvitse syödä aamupalaksi (myös) kaurapuuroa.
Jaahas, mistäs aloitetaan?
Nuuh, miltä tää tuoksuu?
Joo, haista sääkin.
Meillä oli testissä mukana neljä proteiinirahkaa, kolme proteiinijugurttia ja extrana kaksi jälkiruokasarjalaista. Lisäksi saatoin tuoda kotiin myös muutaman Castello-juuston, mutta mitäpä sitä menneistä puhumaan. Seuraavaksi voisin tehdä sellaisen makutestin, että syön Prisman koko juustohyllyn läpi.
Rahkoja testattiin pareittain ja voittajia vertailtiin keskenään, sama homma jugurteissa, joita oli kylläkin pariton määrä. Testi lähti käyntiin mustikka-puolukka-parilla
10 g proteiinia, 6 g hiilihydraattia per 100 g.
Mustikka oli ihan jees, ehkä vähän makea mun makuun, mutta puolukka räjäytti heti pankin! Se ei ollut liian makea ja siinä oli ehkä aavistus karpaloakin, raikkaan makuinen! Tästä parista siis puolukka jatkoon.
Seuraava pari uunista, eikun siis purkista ulos!
Vedelma-ruusumarjassa samat tatsit kuin aiemmissa, maustamattomassa 10 g proteiinia, 4 g hiilihydraattia.
Tässä on mukavan nuoltava koostumus!
Näistä kahdesta ensimmäisenä maistettiin vadelma-ruusunmarjaa, joka ilmeisesti jälkimmäisen marjan vuoksi toi tunnelma Piltti-soseen makumaailmasta. Toisena kitoihin lusikoitiin maustamatonta mallia. Mä en yleensä harrasta rahkan syömistä maustamattomana, mutta tätä voisin hädän tullen syödä ilman pakastemarjalisää, yleensä raaka rahka vääntää naaman irveeseen, mutta ei tämä. Näistä kahdesta jatkoon meni maustamaton, ruusunmarja oli ehkä hieman liian eksoottinen konservatiivisten rahkatuomareiden makuun. 
Maustamattomalla ei kuitenkaan ollut mitään saumaa puolukkarahkaa vastaan ja proteiinirahkasarjan voittajaksi kruunaattiin pirteä puolukka!
Proteiinia 8 g ja 7,5 g hiilihydraattia per 100 g.
Mulla on jugurtteihin sellanen suhtautuminen, että ne on kohtuullisen turhaa ruokaa. Ravintoarvollisesti melkein samat statsit kuin jäätelössä, mutta mielummin mää jäätelö syön, kuin jugurttia. Sen takia mua onkin kiinnostanut maistaa näitä protskujugurtteja, jotka hakkaa tavallisen jäätelön makromittelössä. (Ei puhuta siitä proteiinijäätelöstä nyt mitään, olin kylläkin aikaani edellä ja kirjotin prodejätkistä jo yli vuosi sitten.)
Proteiinia 8,5 g ja hiilihydraattia 4,5 g.
En ole erityisen perso vaniljalle, joten karhunvatukka-vanilja ei erityisesti säväyttänyt, mutta mango-ananas sai mut heti puolelleen, kun purkin kannen avatessa sieltä tuli ihana mangomelonijäätelön tuoksu. Myös todella hedelmäinen maku muistutti sitä kovasti ja voisin kuvitella, että palkkariksi syön mielummin tällaisen jugurtin kun sen mangomelonituutin. Maustamaton jugurtti maistui ihan maustamattomalta jugurtilta ja oikeuksiinsa se pääsee luultavasti vasta sitten, kun heitän vähän mustikoita ja baanania sinne sekaan. Jugurttisarjan ylivoimainen voittaja on siis ihana mango-ananas!
Hyvä sääntö elämässä on, että jälkiruuista ei kannata katsoa makroja.
Kun pääruoka oli ikään kuin syöty, päästiin testin mustiin hevosiin, eli piparkakkurahkaan ja lisäaineettomaan Auringon hedelmät -rahkaan. Näitä ei oikein voi verrata proteiinirahkoihin, koska toiset ovat selkeää välipalamatskua ja toiset enemmänkin jälkiruokaosastoa. Auringon hedelmät oli raikas ja hyvänmakuinen ja siinä oli kivoja sattumia, mutta mites tämä piparirahka? Todella makeaa ja ah, niin ihanan jouluista! 
Kumman mää nyt eka nuolisin puhtaaksi?
Koko pää vaan purkkiin!
Koska mulla nyt sopivasti sattui olemaan käsillä homejuustoa, niin en vaan voinut olla testaamatta homejuusto+piparirahka-komboa. Nyt siellä kotikatsomoissa yökitään, että hyi olkoon, mutta voin kertoa, että se oli todellinen makujen sinfonia.
Näky, joka saa aina hyvälle tuulelle. Lautasellinen juustoja!
Suolainen castello ja makea raha mätsäsi niin hyvin yhteen, että jopa Rahkaäijä myönsi niiden olevan loistavat yhdessä. Nyt vaan mietin, että missä voisin nämä kaksi yhdistää, tai ei kai siinä ole mitään väärää vetää molempia lusikalla yhtä aikaa.
Toisessa lusikassa homejuustoa, toisessa rahkaa, pyhän liiton ainekset.
Kaikkia on maistettu! Nyt suurin osa on jo syöty.
Kriittisten rahkatuomarien yhteenveto on, että maustetuissa rahkoissa vetoaa raikkaus ja hillitty makeus ja jugurtti ei olekaan nykyään enää täysin turhaa ruokaa. Lisäksi muistuttaisimme, että jouluun on alle kolme kuukautta, joten nyt on jo täysin perusteltua hakea kaupasta pipari(rahka)a ja homejuustoa. Lisäksi tuomariston jäsen Leoko toivoo mahdollisimman paljon huolimatonta rahkapurkkien ravistelua, että kansissa olisi runsaasti nuoltavaa.
Jos joku keräilee rahkapurkin kansia, voin lainata Leokoa tiskikoneeksi.
Tänä aamuna vedettiin rahkan jämiä aamupalaksi ennen kuin lähdettiin pienelle ruskaretkelle maastopyörillä. Mutta siitä lisää myöhemmin kunhan Rahkaäijä saa editoitua 4,5 tunnin reissun videomateriaalin pyöräilyvideoksi. Mukavaa ja rahkaisaa sunnuntain jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Paras rahkamainos tai houkutus ostamiseen onkin juuri se että luvataan Leoko tiskikoneeksi lainalle.
    Jos vaikka huomenna töistä kauppaan rahkaostoksille.
    (Tänään loppuikin 5kk:n vapaa ei huomenna varmastikaan jaksa kuin töihin - kauppaan - kotiin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kyllä tosi hyvä mainoskampanja: "Osta kymmenen rahkaa, saat kissanpennun kaupan päälle!" Ei olis varmaankaan erityisen laillinen. :D
      Tsemppiä töihin, pian taas koittaa kesä!

      Poista
  2. Mulle noi maustetut rahkat on jonkin sortin makean korvike, sen verran on purkeissa sokeria kuitenkin. Ja mä en kummosia makueroja ole havainnut, kaikissa on sellanen "rakeinen" kivasti pistelevä maku siinä päällimmäisenä. Tuota maustamatonta en ole vielä maistanutkaan, mutta jos nyt uskaltaisin kun sain käsityksen ettei ole ihan muurilaastiainesta :)

    Hyvin on pikkupentu opetettu kerjäämään :D Olette siis luoneet hirviön. Mäkin hyvää hyvyyttäni annoin meidän kisulle jäätelöä kerran ja nyt on sit aina seuraa kun sitä lusikoidaan. Välitön kerjääminen alkaa myös kun kaivan paistinpannun esiin, saattaa katsos olla että mä paistan jauhelihaa jota mä tiputan aina makupalan verran lattialle. Mutta vaikka pannulla porisisikin vain munakas, pitää silti varmuuden vuoksi kerjätä, koska ilmeisesti se voi kissalogiikalla muuttua jauhelihaksi kesken paiston :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi maustamaton ei tosiaankaan ollut mitään laastia! Mä oon ihan nössö, kun en edes Valion rahkaa pysty syömään ilman mausteita. :D Noi maustetut on näppäriä, jos pitää saada joku välkkäri yhdessä paketissa.

      Leoko seuraa mua suunnilleen kaikkialle minne menen, joten se todellakin tietää jo, että etenkin keittiössä kannattaa olla paikalla. Se on erityisesti erikoistunut tyhjentyneiden lautasten nuolemiseen. Olenpa saanut sen myös muutaman kerran kiinni nuolemasta paistinpannua, yöh. :D

      Poista
  3. Just tänään ostin tota puolukkaa kun oli huikeessa tarjouksessa hintaan 2 purkkia 1.5 eurolla! Muutenkin noita tulee osteltua enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Sen mangorahkajugun testasin joskus kun oli -50% lapulla tägätty ja hyvää oli sekin mutta ehkä mieluummin kuitenkin litra mangomelonijädeä.

    Noi jälkkärirahkat on aika tyyriitä ja jää normaalisti hyllyyn mutta maratonin palkkariksi otin kaksi, toinen oli joku hedelmä tai marjahöystö, olin vähän seis silloin, mutta toinen oli tiramisu! Melkein yhtä kova kuin piparirahka. Luumurahkahan on myös aika jouluisa. Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyllä hyvä tarjous, määkin olisin ostanu!
      Jos kaikki uutuustuotteet olisi alkuun puoleen hintaan, niin niitä tulisi varmaan paremmin maisteltuakin. Nyt ajattelen aina, että ääh kallista, en osta jos onkin pahaa.

      Se tiramisu-rahka on hyväääää! Luumurahkaan suhtaudun kylläkin vähän epäillen. Jos olisi sellanen luumukeitto-riisipuurorahka niin voisin harkita. :D

      Poista
  4. Oon alkanut syödä enemmän rahkaa siinä toivossa että meille ilmestyis kissa sen myötä.
    Olin ehdottomasti koiraihminen 20 vuotta.

    Tää on sun blogin syytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä söin jotain toistatuhatta rahkaa, niin sitten ilmesty kissa. Että suosittelen jatkamaan rahkan syöntiä, se voi tuottaa tulosta!
      Kannan vastuuni ja olen iloinen, että Leoko hurmaa kaikki. :))

      Poista