tiistai 9. kesäkuuta 2015

Tee sitä mistä tykkäät!

Viime päivinä mun on tehnyt mieli tehdä lähinnä kolmea asiaa. Tämä trio on pyöräily, jäätelön syönti ja lukeminen. Siinä kesän kova kolmikko. Jäätelö ei keräänny peräsimeen, kun pyöräilee, eikä iske ylikunto, kun välillä maadottaa sohvalla ja kahlaa läpi Helsingin Sanomien arkistoa. Joskus luin aivan hulluna kirjoja (muun muassa neljännellä luokalla varmaan kaikki Arto Paasilinnan kirjat...) mutta viimeisen parin vuoden aikana olen lukenut ehkä kolme kirjaa, jos tenttikirjoja ei lasketa. Eikä niitä lasketa, koska varmaan yhtäkään en lukenut kokonaan. Mutta nyt päätin, että lukutoukka palaa taas vanhan harrastuksen pariin ja alan lukemaan vähintään kirjan kuukaudessa. Kunhan ensin maksan kirjastoon suunnilleen puolen miljoonan velkani, hehheh! Vähän olen jo päässyt lueskelun makuun, koska tilasin viikonloppu-Hesarin ja nyt olen plärännyt nettiarkistosta kaikki Kuukausiliitteet viimeisen vuoden ajalta läpi. Ei ehkä ole huimempaa fiilistä, kun uppoutua täysin tarinaan ja sulkea kaikki muu pois. Siinä todellakin olen hyvä. Kun Rahkaäijä yrittää puhua jotain, sohvalta tabletin takaa vastaukseksi kuuluu vain "mmmmmm, joo, mm-mmm, luen just tosi hyvää juttua".
Tämä on ensimmäinen kokonainen kesä omalla takapihalla, en kestä kuinka ihanan vihreetä siellä on!
Muutenkin juuri nyt on sellainen fiilis, että pitää tehdä sellasia asioita, joista tulee hyvä mieli. Reenitkin sujuu, koska koko ajan on jotenkin huippuhyvä draivi. Ihan jo pelkästään siksi, että ulkona paistaa aurinko! Tiputin kesäksi salitreenien viikkomäärän kolmeen ja se on aivan riittävästi tällä erää, kun keskittyy oikeisiin asioihin ja jättää kaiken turhan näppäilyn pois.
Saatiin vihdoin salille dippi- ja leuanvetoteline. Tähän asti teroitettiin kaikille, että telineeseen ei sitten saa koskea, muuten se kaatuu. Nyt saa koskea, dipata ja vetää leukoja!
Meidän salista on tullut todellinen naapuruston turistikohde, kaikkien on pakko tulla katsomaan mistä se kolina ja karjunta tulee. Tällaisessa turistikohteessa on parempi tottua siihen, että joku on aina katselemassa, kun kyykkää! Ollaan jo vitsailtu, että pidetään viereisellä kentällä Messukylän avoimet voimanostokisat.
Rahkaäijä teki mulle 0,25 kilon ja 0,5 kilon kiekot, että voin pistää kyykkyyn joka viikko vain kilon tai puoli lisää. Äläkä yhtään naura siellä, mieti mitä se tekee vuodessa!
Salin asiakkaiden kenkäteline. Ainakin ilma kiertää!
Pyöräily todellakin maistuu tällä hetkellä ja ajaisin varmaan joka päivä monta tuntia, jos ei olisi muuta elämää. Mutta just näin tän pitääkin mennä, sillon pyöräillään kun pyöräilytyttää! Lauantaina on myös Sappee bike parkin avajaiset ja sitä odotan aivan huippupaljon! Mistähän muusta olisin vielä innoissani? No ainakin siitä, että tein tänään hyvää makaronilaatikkoa, mutta Rahkaäijä kylläkin söi jo kaiken. Pääsääntö on, että jos meillä on jotain ruokaa, Rahkaäijä syö kaiken.
Sen lisäksi, että haluan tehdä kivoja asioita, haluan syödä myös hyvää ruokaa. Mulla ei ole yhtäkään syytä syödä maustamatonta kanaa ja riisiä. Eikun, onpas yksi syy ja se on laiskuus. :D Mutta se on lähinnä huono tekosyy!
Maun salaisuus oli Koskenlaskija-juusto, nam!
 Ei mulla tänään ole oikein muuta asiaa kuin se, että olen aivan täynnä energiaa ja innoissaan vähän kaikesta. (Ehkä kuitenkin eniten Ratareidestä, joka on 11 yön päästä!!) Nyt aion lähteä vaihteeksi pyöräilemään, koska kesän paras haju on aurinkoisen metsän tuoksu. Sitä ei voi haistaa täällä sisällä! Heippa ja hyvää energiaa kaikille muillekin!
P.S. Olisko kesäkirjasuosituksia? Tykkään erityisesti dekkareista ja oikeussalidraamoista!

16 kommenttia:

  1. Taitaa olla meillä samat suunnitelmat :) Menin eilen kirjastoon varmaan kahden vuoden tauon jälkeen ja lainasin viisi kirjaa! Voisin kanssa pyöräillä kaiket päivät ja näin loman kunniaksi pyöräiltiin isännän kanssa aika pitkä lenkki Kangasalle päin ja Vehoniemessäkin käytiin. Jäätelö nyt vain kuuluu kesään ja varsinkin pyörälenkeillä ihan ehdoton :) Kyllä tuo teidän sali näyttää komealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle käy aina niin, että jos lainaan monta kirjaa, luen niistä ehkä yhden. Eli lainaan yhden kirjan kerrallaan. :D Tällainen viileä ja aurinkoinen kesäkeli on melkein paras pyöräilysää, vielä kun tuulisi vähän vähemmän. Ja Vehis on aivan ehdoton pyöräilykohde!

      Poista
  2. Hyvä ja monipuolinen ruoka on paras tuki treenille, oon ehdottomasti sitä mieltä. Rennolla otteella ilman mitään pilkuntarkkoja kyttäämisiä. =) Hyvältä näyttää sun sapuskat.

    Olis jo Ratareisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, samaa mieltä! Makrulaatikko on aina hyvöö!

      No älä muuta sano, sietämätön odotus!

      Poista
  3. OOOH OMAT PAINOT! Todellista rakkautta! Ja rakkaushuudot vaatii aina Capseilla kirjotettuja tekstejä. OOH! <3
    t. ikuinen romantikko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä toivoin, että Rahkaäijä olis kaivertanut noihin vielä jotain sydämiä, mutta sen saan tehdä kuulemma ite. :D

      Poista
  4. Lue Harry Hole-sarja. Kirjoittaja Jo Nesbo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, siinä olis oikein monta kirjaa! Pistän harkintaan. :)

      Poista
  5. Hyvät kissat :-))

    Täällä lukeminen kesällä vähäisempää kuin talvella, ei osaa aloittaa lukemista ennen kuin ulkona on pimeää ja sitten kello onkin jo liian paljon...

    Lomaviikko menossa, edelliset 4 päivää lauantaista tiistaihin meni Ahvenanmaan kierroksella ei ihan kesäkeleissä mutta 3 telttayötä ja retkivarusteet matkassa pyöräilyaikaa neljälle päivälle 29 tuntia 39 minuuttia ja 23 sekuntia, ajomatkaa 491,72km

    Juhannusta odotellaan ja ihmetellään löytyisikö jostain yhdelle hengelle majoitusta pe-la yöksi.

    Kohta takaisin ulos liikuttamaan lisää pyörää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä on mukava lukea jossain varjapaikassa ulkona ja nauttia kesästä!

      Määkin haaveilen Ahvenanmaan pyöräreissusta, siellä on varmaan upeeta!

      Et tainnut olla Facebookissa, mutta https://www.facebook.com/pages/Ratareisi/1635605523330425?fref=ts täällä joku ainakin huuteli, että mökissä olisi tilaa. Kannattaa myös tsekata Kylä-Heikkilän majoitus, joka tarjoaa B&B-majoitusta!

      Poista
    2. Kissa kommentti oli edelliseen bloggaukseen.

      Juu Facebookissa en ole "outo ihminen" jokuhan ratareiden sivulla ainakin mainosti paikkaa 500metrin päästä radalla se voisi ehkä houkuttaa mutta kun ei voi kommentoida tai laittaa viestiä.
      Ei tuo kylä-Heikkilän vaihtoehtokaan paha ole, toisaalta kun perjantain kiihdytys kilpailu jää väliin omalta osalta, täytyy varmistella että jalat ja pyörä ei mene ihan loppuvaiheessa rikki.

      Voi olla niin että kisapaikalle tulee tultua vasta lauantaina aamulla, ei tuo taksikaan kotipihalta radalle ei kohtuuttomasti maksa, lauantain kilometrit kun säästetään radalle :-)

      No viimeistään lauantaina kisapaikalle ;-)

      Poista
  6. Joitain miun suosikkidekkareita ovat Camilla Läckbergin ja John Verdonin kirjat. Jo Nesbotkin on ihan jees, mutta ehkä hieman liikaa väkivaltaa omaan makuuni. Niin, ja Harlan Cobenin dekkarit on tosi viihdyttäviä! Mitäs vielä... Jostain syystä monet ruotsalaiset on hyviä, Läckbergin lisäksi esim. Åsa Larsson ja Anna Jansson. Ja ruotsalaisista tulee heti mieleen Stieg Larssonin Millennium-trilogia, jos ei ole jo luettu, se on hyvä! Hmm. Gillian Flynn. Kovaksi keitetympään menoon Dennis Lehane. Ns. perinteisempää brittidekkaria, niin Robert Galbraithin (=J.K. Rowlingin) dekkarit on tosi hyviä!

    Siinä ekat mitä tuli mieleen :D terv. Lukutoukka-88

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän makaronilaatikon salaisuus tosiaan on tuo koskenlaskija! Ja vähän valkosipulia...

      Stieg Larssonin Millennium-trilogiaa suosittelen minäkin, ihan huippu. Tykkäsin myös Jens Lapiduksen trilogiasta, nimeä en muista, mutta eka kirja oli Rahalla saa (ja hevosella pääsee lisäis isukki tähän). Omia lemppareita ovat Neil Gaiman ja Terry Pratcett, ei dekkareita mutta hyviä silti.

      Poista
    2. Mä myös olen pitänyt aina ruotsalaisista dekkareista, mutta suomalaiset ei putoa yhtään. Millenium-sarja on luettu ja se oli kyllä hyvä, etenkin eka kirja. Samoin Åsa Larssonilta olen lukenut jotain ja Liza Marklundilta myös.

      Pistän myös mieleen tämän Jens Lapidiuksen sarjan, tykkään lukea trilogioita sun muita sarjoja! Essi, isukkisi vaikuttaa hauskaltamieheltä. :D

      Koskenlaskijaa vois olla makrulaatikossa suunnilleen yhtä paljon kun lihaa!

      Poista
  7. Mulla on vähän samanlaiset suunnitelmat: urheilua, hyvää ruokaa ja lukemista. Kaupungin kirjastokorttikin oli muuttunut varmaan viiteen kertaan ja tilillä oli maksamattomia laskuja vuodelta 2011 kun vaivauduin näin monen vuoden jälkeen muualle kuin yliopiston kirjastoon. Viime yönä luinkin sitten Erik Axl Sundin dekkaria yökolmeen – suosittelen tuota kirjailijaduoa jos dekkareista tykkäät!

    T. lukija joka ei kai koskaan ennen ole kommentoinut??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin suuri kiitos ja kumarrus ensimmäisestä kommentistasi! Jes!

      Rahkaäijä hukkas vastikään yhden kirjan ja sille tuli maksettavaa vaan 15 euroa. En käsitä! Mulla on koko ajan enemmän sakkoja myöhästyneistä kirjoista. Pyh!
      Ah, se on parasta kun kirja vie mennessään eikä malta mennä nukkuun ja sitten kun pääsee lopulta nukkuun, ei pysty nukkuun koska kirjan tapahtumat pyörii mielessä. :D

      Poista