sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

MikroRatareisi ja kissojen kesämökki

Tässä eräänä kesäyönä Rahkaäijä sai aivan hullun idean, pidetään mikroautoradalla mini-Ratareisi! Siitä puolen vuorokauden päästä meillä olikin jo rata ja viikonloppu sovittu. Eli homman nimi on, että sunnuntaina 2. elokuuta järjestetään Kangasalla Lentolan kartingradalla pyöräilytapahtuma. Koska radan pituus on vain kolmanneksen virallisesta Ratareisi-radasta eli Alastarosta, myös tapahtuman pituus on kolmanneksen, eli kestää 24 tunnin sijaan 8 tuntia. Kahdeksan tuntia on siis aikaa ajaa kilometrin mittaista rataa niin paljon tai vähän kuin sielu sietää.

Koska me saamme radan ilmaiseksi käyttöön Pirkanmaan karting ry:ltä, eikä tässä tapahtumassa ole mitään kierroslaskentaa, niin osallistumismaksukin on vähintäänkin kohtuullinen kaksi euroa. Urheilujuomaa sen sijaan tarjoamme kaikille osallistujille, eli nesteytyksestä pitää huolen TEHO Sportin urheilujuoma!
Käytiin testaamassa rata tällä viikolla, hienosti kulki!
Jos tykkää mutkista, täällä niitä on!
Tähän tapahtumaan ovat tervetulleita ihan kaikenlaiset polkijat! Kippurasarvet tai lukkopolkimet eivät ole pakollisia, Jopo tai Terässiipi vuodelta -89 käyvät todella hyvin. Nyt kehotankin, että kirjoitat elokuun ensimmäiselle sunnuntaille kalenteriin isolla MIKRORATAREISI ja käsket vielä kaverinkin tulemaan! Tää on taatusti hauska sunnuntaipäivä. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä. Suosittelen kuitenkin olemaan ripeä, koska tapahtumaan otetaan vain ensimmäiset sata polkijaa ja ilmoittautuneita on jo nyt 15.
Ole voittajien joukossa, ole Lentolassa 2. elokuuta!
Kun käytiin testaamassa rataa, kuvattiin huipputyylikäs ja laadukas mainosvideo, joka saa ihan jokaisen koskaan pyörällä ajaneen tulemaan MikroRatareiteen! Kohta varmaan maikkari ja kaikki Ylen radio-ja tv-kanavat anelee, että ne sais esittää tätä mainosta jokaisen ohjelman välissä ja kuus kertaa niiden aikana.
Ja sitten viikon toiseen projektiin! Tätä projektia ollaan suunniteltu jo vaikka kuinka kauan, pitkään ennen kissojakin. Pari helteistä iltaa ruuvailtiin kulmarautoja kiinni ja niitattiin verkkoja kehikkoon ja nyt Leolla ja Leokolla on ikioma kesämökki taivasalla.
Häkin koko on 2x3 metriä ja korkeutta on 2,5 metriä. Alunperin ajateltiin 3x3-kokoa, mutta puukaupassa iski nuukuus, kun puut oli viiden metrin pätkissä, niin 2x3 metriä alkoi kuulostaa paljon sopivammalta. Haettiin puumateriaalit Messupuusta melkein naapurista ja oltiin aivan valtavan helpottuneita, kun huomattiin, että kakkoskakkosta on olemassa ruskeana kestopuuna, joka meinaa sitä, ettei meidän tarvinnut maalata puita. Messupuussa oli myös sirkkeli, millä saatiin heti pätkiä puut oikeaan kokoon.
Ensimmäisenä ilta kasattiin häkin kehikko ja toisen lyötiin verkot kiinni. Varsinkin viimeksi mainittu ei ollut erityistä herkkua, mutta molempia riemastutti ajatus kissoista, jotka pääsee ensimmäisen kerran ulkoilemaan häkkiin ja sen ajatuksen voimalla saatiin homma tehtyä rivakasti. Aiemmin Leo on ulkoillut pari kertaa valjaissa, mutta lopetettiin se sen jälkeen, kun vierittiin molemmat rinnettä alas kohti junarataa, kun Leo lähti jonkun linnun perään ja melkein irtosi valjaista ja mää syöksyin perään. Vastaavia hetkiä en halua enempää. Leoko ei ole ollut ulkona kuin pari kertaa sylissäni, kun se pentuna kävi vilvottelemassa saunasta.
Ensimmäiset hetket häkissä oli tosi jännää ja molemmat vain nostelivat tassuja, kun maa tuntui oudolta jalkojen alla. Pian molemmat oli ihan elementissään, eli Leo söi ruohoa (olikohan se parempaa, kuin Leon suosikki persilja?) ja Leoko alkoi tekemään vessatarpeitaan multaan. Hyvä pojat!
Nyt kissoilla on vapaa kulku häkkiin tuuletusluukusta ja ne ravaavatkin jatkuvasti sisälle ja ulos. Tuuli ja ohi ajavat junat vielä vähän hämmentää, mutta kohta nää kaverit on aivan sujuvia häkkiulkoilijoita. Häkkii tulee vielä kiipeilypuuta ja auringonottoterassia, kunhan ne keritään tekemään.
Eikä kissojen jännittävät hetket tähän lopu! Eilen oli sen sortin jännää tarjolla, että melkein vieläkin on häntä pörröllään. Rahkaäijän sisko Käpy-koirineen poikkesi eilen illalla kylään ja pojat yritti tehdä keskenään vähän tuttavuutta. Tai lähinnä Käpy yritti ja kissoja kiinnosti, mutta ne ei halunnut erityisen läheiseen kontaktiin koiran kanssa.
Mikä toi on?
Molemmat kissat kävivät ehkä noin metrin päässä koirasta, mutta säntäsivät heti karkuun, kun Käpy teki pienenkin liikkeen. Luultavasti jos koira ei olisi ollut niin innoissaan, olisi kissatkin olleet ihan rauhassa, koska ne oli lopulta melko välinpitämättömiä pientä koiraa kohtaan. Leo oli kissoista vähän rohkeampi, mutta sen entisessä kodissa olikin koira.
Tämän lähempää tuttavuytta ei päästy tekemään. 
Leksat tuijotteli Käpyä yhtenä rintamana, ne varmaan ajatteli pärjäävänsä yhdessä, jos outo peto hyökkää. 
Hei kaverit, mä haluun vaan leikkiä teidän kans!
Leokolla ja Leolla on tällä viikolla ollut varmaan enemmän uusia kokemuksia, kuin tähän astisessa elämässä yhteensä, mutta ne on rentoja jätkiä, niin ei paljon uudet jutut hätkähdytä! Nyt me vaan mietitään, että mikä on seuraava rakennus- tai remontointikohde, kun kissanhäkki ja autotallisali on nyt tehty.

6 kommenttia:

 1. Kiitos häkkikuvista, hieno pytinki. Kyl te ootte niin ahkeria ja aikaansaavia, että tämmönen keski-ikäinen täti hengästyy jo pelkästä lukemisesta..

  Uusia rakennusideoita (kissoja ajatellen): https://www.google.fi/search?q=cat's+house

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä taas tuntuu, että ollaan superlaiskoja, kun häkin aloittaminen kesti niin kauan. :D
   Huh, kuinka inspiroivia kuvia! Jos olis aikaa ja osaamista, voisi luoda vaikka minkälaisen valtakunnan kissoille!

   Poista
 2. Meidän kisulla on myös oma häkki, aurinkoisena päivänä viihtyy siellä hyvin, kun saa pötköttää kiipeilytelineellä mukavasti. Mieluummin livahtaa kuitenkin ovenraosta lähimetsään, mutta tulee pian kotiin syömään ja kakille. :D
  P.s. oot hullu maastavetäjä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häkki on kyllä kiva juttu kisulle! Me ollaan koitettu minimoida kaikki mahdollisuudet karkailuun, koska täällä karkulaiset jää äkkiä junan tai auton alle.
   Hehee, vieläkin melkein selkä jumissa. :D

   Poista
 3. Hieno aitaus ja vielä hienompi sitten kun sisustuskin on valmiina. Jatkuuhan verkko varmasti paljon maan alle, ettei kaivamalle pääse aitaukseen tai sieltä pois.

  Mikroratareisikin mietinnässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia mahdolliset pakoreiät pitäisi olla nyt tilkittynä! Tässä eräänä päivänä kylläkin lintu pääsi jostain häkkiin.

   Hyvä, junalla pääsee näppärästi kun jää Tampereella ja polkasee siitä vajaat 20 km radalle!

   Poista